Stichting Het Overleg Dutch Law Firm Librarians  
     
Het Overleg

Doorzoek deze site met
   
Home Bijeenkomsten Agenda Publicaties Beroeps informatie Links Prikbord Contact

Verslag De PSL en de advocatuur

Op 13 december verzorgde Antoinette de Fijter, Professional Support Lawyer op consultancybasis (www.JURinfoD.nl), voor Het Overleg een presentatie over ‘de PSL en de advocatuur’. Aanleiding hiervoor waren een artikel van haar hand, gepubliceerd op de website van Het Overleg en een interview met Antoinette in het Advocatenblad. Circa 25 personen bezochten de lezing waarvoor wij gastvrij ontvangen werden door kantoor NautaDutilh.
Antoinette schetste aan de hand van haar loopbaan en ondersteund met creatief gekozen beelden, hoe ze in het vak van psl is gegroeid. Deze kapstok gebruikte ze om duidelijk te maken welke kennis en vaardigheden nodig zijn voor het uitoefenen van deze functie. Zo blijken veel vaardigheden die ze had geleerd tijdens de bibliotheekopleiding ook nuttig in haar rol van psl. Een achtergrond als advocaat kan een voorsprong opleveren omdat je de taal van de doelgroep spreekt, bekend bent met de belangrijkste criteria voor informatie en wellicht eenvoudiger draagvlak krijgt binnen het vakgebied. Een voordeel dat de psl heeft boven de advocaat is, dat de psl niet in beslag genomen wordt door zaken, maar volledig de tijd heeft om zich in de materie te verdiepen. Hoewel er psl’s zijn die tijd in zaken schrijven.
Antoinette benadrukte dat het niet alleen voor de psl met een eigen bedrijf noodzakelijk is om te netwerken. Ook voor de psl in loondienst is het belangrijk om jezelf te laten zien en aldus jezelf en je functie te promoten.
Na een geanimeerde discussie met de zaal werd de middag afgerond met een informele borrel.


 


Wilt u hier ook uw logo met hyperlink naar uw site? Laat het ons weten.

 

   
     

© 2001-2024 Het Overleg