Stichting Het Overleg Dutch Law Firm Librarians  
     
Het Overleg

Doorzoek deze site met
   
Home Bijeenkomsten Agenda Publicaties Beroeps informatie Links Prikbord Contact

Verslag De juridisch kennismanager in een veranderende werkomgeving

In het kader van het NVB Jaarcongres 2011 verzorgde Het Overleg een track over de Juridisch Kennismanager. De middag werd geopend met een debat onder leiding van Mark Jansen (Dirkzwager advocaten en notarissen). De drie sprekers, Nico Mookhoek (Sdu Uitgeverij), Jeannette Soeters (AKD) en Leo van der Wees (Recht.nl) discussieerden aan de hand van een aantal stellingen over het veranderende landschap van de juridisch kennismanager. Dankzij de goede opkomst en de actieve deelname van het publiek, bij deze gelegenheid niet alleen afkomstig uit de advocatuur, maar ook uit andere juridische sectoren en de universitaire wereld, werd het een levendig debat.
De track werd vervolgd met presentaties van de drie sprekers.
Nico Mookhoek vertelde over de voor- en nadelen van apps, waarbij hij met name een aantal apps voor de jurist besprak. Ook gaf hij zijn visie op de toekomst van informatievoorziening ten behoeve van de juridische dienstverlener.
Jeannette Soeters schetste wat de veranderende informatiewereld voor gevolgen heeft voor de informatiespecialist. Ze benadrukte het belang van een andere attitude van de informatieprofessional, waarbij die niet passief de vraag van de klant afwacht, maar actief de organisatie in gaat om zo beter zichtbaar te zijn en op de hoogte te geraken van wat zich binnen het bedrijf afspeelt.
Leo van der Wees behandelde de veranderende rol van de uitgevers in het huidige en toekomstige informatielandschap. Omdat steeds meer openbare informatie door de overheid gratis beschikbaar gesteld wordt via het internet, verliest het traditionele gedrukte tijdschrift aan belang. De uitgevers blijken moeite te hebben zich aan te passen aan de veranderende informatievraag, terwijl vanuit de markt diverse initiatieven genomen worden om buiten de uitgevers om te voorzien in de informatiebehoefte, bijvoorbeeld in de vorm van het Platform Open Commentaren (POC).


 


Wilt u hier ook uw logo met hyperlink naar uw site? Laat het ons weten.

 

   
     

© 2001-2024 Het Overleg