Stichting Het Overleg Dutch Law Firm Librarians  
     
Het Overleg

Doorzoek deze site met
   
Home Bijeenkomsten Agenda Publicaties Beroeps informatie Links Prikbord Contact

Praatje Het Overleg met Oskar Tijs
Donderdag 20 april 2006 bij Clifford Chance te Amsterdam

Oskar Tijs, beleggingsanalist bij Kempen & co (www.kempen.nl) heeft met een groep deelnemers van Het Overleg gesproken over de drie wereldwijd grootste juridische en fiscale uitgevers. Oskar is gespecialist in media analyses.
Aan de hand van een uiterst handige handout heeft Oskar Tijs de trends van Wolters Kluwer, Reed Elsevier en Thomson Corporation met de groep doorgenomen. Aan de orde kwamen o.a. onderwerpen als de positie in de markt (mondiaal maar ook in Nederland), groeiverwachtingen, strategie etc.
Al na de eerste sheet kwam een levendige discussie op gang.
Heen en weer is informatie uitgewisseld, waarbij vooral ook werd gesproken over de verwachte effecten van de door Oscar gesignaleerde ontwikkelingen op en voor producten en productontwikkeling. Voor de deelnemers is het heel interessant om eens met een andere blik naar deze reuzen te kijken. De SDU is zijdelings aan bod gekomen, omdat deze uitgeverij niet beursgenoteerd is (“small is beautiful” en staat te koop). Ook de niche uitgevers als Paris en Boom zijn ter sprake geweest. Voor Oskar was het nuttig om eens te horen wat de beweegredenen van de bibliotheken zijn om een werk of databank wel of niet te kopen. Hoe zit het met de af te sluiten licenties? Waar zit de concurrentie? Etc.
De middag is afgesloten met een geanimeerde borrel alwaar nog lang is nagepraat over dit onderwerp. Al met al dus een hele nuttige en leuke bijeenkomst!


Wilt u hier ook uw logo met hyperlink naar uw site? Laat het ons weten.

 

   
     

© 2001-2023 Het Overleg